Vrgorac: Posjet bogoslova

U nedjelju 7. travnja 2024. bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, na poziv župnika fra Josipa Repeše, zajedno sa svojim odgojiteljem, magistrom fra Sinišom Balajićem, posjetili su Župu Navještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu.

Svetu misu u 10 sati predslavio je fra Siniša u koncelebraciji s fra Josipom. U župnoj crkvi okupio se velik broj vjernika, a svetu misu animirali su ministranti te zbor župe Vrgorac zajedno s franjevačkim bogoslovima, uz orguljašku pratnju bogoslova fra Marina Kujundžića.

Na kraju slavlja bogoslov druge godine filozofsko-teološkog studija, fra Daniel Živković, podijelio je svoje svjedočanstvo o svom putu prema redovništvu i franjevaštvu.

U popodnevnim satima, od župne crkve do srednjovjekovne tvrđave, održana je pobožnost Puta Svjetla, tijekom koje su vjernici kroz četrnaest postaja imali priliku razmatrati o otajstvu Kristova uskrsnuća. Razmatranja po postajama čitali su franjevački bogoslovi. Na kraju same pobožnosti fra Josip je zahvalio najprije dragom Bogu, a potom i svim okupljenim vjernicima koji su srdačno i s radošću pripremili ovaj susret.

Bogoslovi su se zajedno s magistrom uputili natrag prema Splitu, iskreno zahvaljujući Bogu i noseći sa sobom prekrasno iskustvo iz Vrgorca.

fra Marko Plejić