Vrlika (Ježević): Proslava sv. Josipa Radnika

Blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika Ježevića, ove godine pao je na treću uskrsnu nedjelju te je u Ježeviću okupio lijepi broj vjernika – mještana Ježevića, njihovih gostiju te hodočasnika iz okolnih vrličkih naselja. Ljepoti proslave blagdana pridonijelo je i lijepo sunčano vrijeme te proljetni svibanjski okoliš opasan Dinarom i okružen Cetinom.

U 10:30 iz crkve je pošla procesija s kipom sv. Josipa kojega su nosili Toni Ćorić, Dino Škalic, Mario Uzun i Antonio Žeravica, dok je križ na početku procesije nosio Ivan Totić, arambaša Čuvara Kristova groba iz Vrlike. Tijekom procesije stalo se na četiri mjesta na kojima je župnik fra Mladen Prolić blagoslovio polje.

Po ulasku procesije u crkvu uslijedilo je misno slavlje. Župnik je u propovijedi rekao da nam vjera u Krista uskrsloga, koji se očitovao učenicima na Tiberijadskom moru, pomaže u životu savladati sva razočaranja i ostati vjerni i poslušni Njegovoj riječi, u čemu nam je primjer sveti Josip koji je uvijek osluškivao Božju riječ i vjerno je vršio.

Preko misnog slavlja pjevanje je predvodila Petra Milković, voditeljica zbora, dok je na orguljama pratio Zvonko Lelas. Misna čitanja čitala je Kristina Kaselj, pripravnica za krizmu.

Na kraju mise župnik je zahvalio svima koji su pridonijeli proslavi blagdana sv. Josipa Radnika, a posebno sakristanki Kati Anici Kaselj koja vodi brigu o crkvi u Ježeviću.

fra Mladen Prolić