Zmijavci: Proslava sv. Josipa

U Župi Svih svetih u Zmijavcima u crkvi sv. Josipa na Suvači u subotu 18. ožujka ove godine svečano je proslavljena svetkovina sv. Josipa. Središnje slavlje s procesijom u 10:30 predvodio je fra Kristian Stipanović, župnik Gospe od Zdravlja u Splitu, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Frane Lace. Pjevanje na misi animirao je župni zbor pod ravnanjem s. Jasne Kasalo.

U prigodnoj propovijedi fra Kristian je istaknuo neke kreposti sv. Josipa koje bismo kao vjernici trebali usvajati i po njima živjeti kao djeca Božja. Govorio je o važnosti vjernosti Bogu, poslušnosti Bogu te o miru i šutnji.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao svetkovinu sv. Josipa, osobito onima koji nose ime toga velikog sveca.

Vjernici su se za svetkovinu pripremali trodnevnicom u kojoj je svaki dan bila pobožnost sv. Josipu i prigoda za ispovijed, a potom sveta misa. U trodnevnici mise su predvodili i propovijedali župnik Vinjana fra Josip Sušić, župnik Runovića fra Ivica Omazić i mjesni župnik fra Frano.