Zmijavci: Proslava sv. Lovre

Vjernici Župe Svih svetih u Zmijavcima i ove su godine svečano proslavili blagdan sv. Lovre, suzaštitnika župe. Nakon trodnevnice, na sam blagdan u utorak 10. kolovoza u 8 sati župnik fra Frano Laco slavio je misu za domaćice. U 10:30 počela je procesija kao uvod u središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan. U koncelebraciji su bili župnik fra Frano, vikar Provincije fra Zoran Kutleša, omiški gvardijan fra Nediljko Šabić te još sedmorica svećenika, a u slavlju su sudjelovali i novaci s Visovca sa svojim meštrom fra Mijom Šabićem. Pjevanje je animirao veliki župni zbor pod ravnanjem s. Jasne Kasalo.

U prigodnoj propovijedi fra Kristian je, na temelju odlomka iz Druge poslanice Korinćanima, govorio o ljudskom životu kroz sliku sijanja i žetve. „U našem se narodu kaže da što tko sije, to će i žeti. Važno je što sijemo, ali je važno i kako sijemo. Sveti Lovro sijao je, odnosno davao sve od sebe u svoj odnos s Gospodinom i u djelatnu ljubav prema bližnjemu. Činio je to, kako kaže sv. Pavao, obilato i zato je obilato žeo vječni život u nebu. Neka nam njegov primjer i zagovor pomognu da i sami sijemo dobro i već sada žanjemo plodove Duha Božjega, osobito ljubav, mir i radost“.

Na kraju slavlja župnik fra Frano zahvalio je svima zaslužnima za lijepo i dostojanstveno slavlje te je svim vjernicima čestitao blagdan sv. Lovre i Dan Općine Zmijavci.