Grab: Radovi u župi

U Župi sv. Ivana Krstitelja u Grabu u posljednje vrijeme napravljene su četiri velike akcije:

  1. Na crkvi sv. Ivana Krstitelja zamijenjena su južna i zapadna vrata. Na crkvu su stavljena nova masivna vrata od hrastovine rad Petra Bugarina pok. Ivana iz Graba.
  2. Na crkvi sv. Ivana Krstitelja u Grabu zamijenjeno je krovište. Radove je izvela tvrtka „Pavela trade“ d.o.o. iz Čaporica. Glavni meštar bio je Nediljko Roguljić pok. Pavla iz Roža, rođen 1956., koji živi u Brnazama. Kad je postavljena drvena građa, radove je došao pogledati prof. dr. Jure Radnić s Građevinskog fakulteta u Splitu koji sa župnikom dijeli 40 godina prijateljstva. Limariju je postavio Milan Vuković iz Sinja.
  3. U crkvi Gospe od Ružarija u Veliću postavljeno je 6 vitraja. Kako je crkva posvećena Gospi od ružarija, u prezbiterij je postavljen vitraj posvećen Djevici, a na maloj rozeti oslikan je bijeli golub, simbol Duha Svetoga. U lađi su postavljena 4 vitraja posvećena Isusu: Isusovo rođenje, osam blaženstava, Isusova smrt na križu i Isusovo uskrsnuće. Vitraji su rad akademskog slikara Ivana Grgata iz Otoka, koji živi i radi u Zagrebu.
  4. 4.3. 2021. akademski slikar Ivan Grgat oslikao je postaje križnog puta u Veliću. Otkad je napravljena 1979. god. crkva u Veliću nije bila lijepa kao sada. Svježe obojana, s vitrajima i novim postajama potpuno je pripravna za bogoslužje.

fra Duško Botica, župnik