Grab (Velić): Mlada misa braće don Renata i fra Marka Pudara

„Gospodinu Kristu služite.“ (Kol 3, 24)

Na školskom igralištu u Veliću u Župi svetog Ivana Krstitelja u Grabu u nedjelju 2. srpnja 2023. godine proslavljena je Mlada misa dvojice rođene braće – fra Marka i don Renata Pudara.

Sveto misno slavlje započelo je u 10:30 procesijom od škole do igrališta, na kojem je bio postavljen vanjski oltar i sve potrebno za dostojnu proslavu, uz pjesmu Kraljici svete Krunice. Uz fra Marka i don Renata u misnom slavlju kao đakon je sudjelovao njihov treći brat don Robert Pudar, đakon kotorske biskupije Damir Vrbešić, a u koncelebraciji su bili fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu fra Šimun Bilokapić, župnik fra Božo Gulić te još četrdeset braće svećenika, među kojima su bili kum mladomisnika fra Marka, fra Nikica Ajdučić, župnik Župe svetog Luke u Otoku Dalmatinskom, te o. Ante Jakus, OCD, propovjednik na Mladoj misi.

Na samom kraju misnog slavlja riječ zahvale svim okupljenima uputili su fra Božo Gulić i provincijal fra Marko Mrše. Posebnu zahvalu dragom Bogu, svojim roditeljima, rodbini i svima koji su mladomisnike pratili na putu do svećeničkog ređenja uputio je don Renato Pudar. Članovi župnog zbora uručili su prigodan poklon mladomisnicama.

Misno slavlje animirali su ministriranjem franjevački bogoslovi Provincije Presvetog Otkupitelja i bogoslovi Centralnog bogoslovnog sjemeništa – Split, a pjevanjem Zbor župe Grab pod ravnanjem s. Vedrane Ivišić.

Nakon svečanog blagoslova i pjesme otpjevane u čast Čudotvornoj Gospi Sinjskoj slavlje je s euharistijskog stola prešlo za veliki obiteljski stol u restoranu Feniks u Dugopolju.

fra Mate Šakić