Imotski: Dekanatski sastanak

Dekanatski sastanak održan je u prostorijama Franjevačkog samostana sv. Frane u Imotskom 8. veljače 2023.

Započeo je u 10 sati u samostanskoj kapeli molitvom iz časoslova i razmatranjem koje je održao don Tomislav Ćubelić, župnik Župe Porođenja Blažene Djevice Marije Srinjane i voditelj ureda za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije.

U 11 sati započeo je drugi dio susreta koji je održan u samostanskoj dvorani. Nakon uvodnih pozdrava dekan fra Zoran Kutleša najavio je „Zaručnički tečaj“ u mjesecu ožujku i upoznao braću svećenike s personalnim promjenama koje su se dogodile od zadnjeg sastanka.

Predavanje na temu Roditelji i župna kateheza održao je don Tomislav Ćubelić. U prvom dijelu predavanja iznijeti su opći pogledi na obitelj i roditeljstvo u današnjem vremenu. Na poseban način istaknut je problem muževnosti i očinstva danas. U drugom dijelu naglašeno je stanje župne kateheze, gdje je na poseban način stavljen naglasak na pripremu i podjelu sakramenata kršćanske inicijacije i sakramenta ženidbe. Zaključeno je da župna kateheza treba napredak i da se stilom i programom treba prilagoditi današnjem vremenu što je zadatak svakog od nas. Također je naglasio da formacija mladih dotiče sve nas i da ona počinje kao trajna formacija svakog pojedinačno. Nakon predavanja uslijedila je rasprava, a sastanak je zaključen molitvom „Anđeo Gospodnji“.