Imotski: „Treći petak u Imotskom“

16. veljače 2024. godine, u dvorani Samostana sv. Frane u Imotskome, održan je peti po redu susret pod nazivom „Treći petak u Imotskom“ na temu „Ljubav“, koji su predvodile Marija Šošić, voditeljica Centra za život Split; Jelena Burazin, voditeljica Centra Maestral; Ivana Leskur, voditeljica Čistećih medvjedića za Dalmaciju, i Anđela Teklić, predsjednica SKAC-a Split. Susret su glazbeno animirali Ana Đuzel i Mateo Grabovac.

Nakon uvodnih pozdrava fra Ive Rastočića, samostanskog i župnog vikara, uslijedilo je predavanje u kojem su četiri predavačice kroz rad svojih udruga i osobna iskustva prikazale životne primjere ljubavi prema nerođenima, prema drugome i prema prirodi. Kroz svoja osobna iskustva predavačice su istaknule moralnu i duhovnu vrijednost svake riječi, geste i čina te su pojasnile koliko takvo ponašanje pridonosi rastu u vjeri i duhovnom sazrijevanju.

Nakon predavanja gvardijan fra Zoran Kutleša pozdravio je prisutne i izrazio nadu da će se ovakvi susreti nastaviti.

Susreti se održavaju svakog trećeg petka u mjesecu s unaprijed pripremljenom temom i predavačem. Pozivamo sve na idući susret koji će se održati 15. ožujka u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Imotski, a gosti će biti Hrvatsko Nadzemlje i bračni par Pere i Katarina Eranović.

Ružica Bilić Pavlinović