Karin: Zavjetovanje u Franjevačkom svjetovnom redu (OFS-u)

4. lipnja 2022. u 18 sati fra Stipe Nimac održao je pokorničko bogoslužje u samostanskoj crkvi za braću i sestre iz OFS-a koji su sutradan imali svečane i privremene zavjete. Ispovijedali su fra Stipe Nimac i gvardijan fra Petar Klarić.

U nedjelju 5. lipnja 2022. u 9 sati, na svetkovinu Duhova, u dvorištu pored samostanske crkve slavljena je sveta misa preko koje su šestorica braće i sestara iz Mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda OFS-a „Gospa od Anđela“ Karin dali Obećanje evanđeoskog života u sve dane svoga života u OFS-u , a jedna sestra zavjetovala se na godinu dana.

Misu je predslavio i propovijedao fra Petar Klarić, duhovni asistent (gvardijan i župnik). Suslavio je fra Stipe Nimac, područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“ sa sjedištem u Zadru. O. Klarić je u propovijedi istaknuo kako smo svi radosni i sretni što na Duhove ne slavimo samo rođendan Crkve, čija smo svi djeca po krštenju, nego što su po današnjem zavjetovanju u OFS-u „Gospa od Anđela“ nanovo rođena braća i sestre, ne samo za ovo mjesno bratstvo nego i za Crkvu i franjevački red. Pozvao je sve zavjetovanike i sve nazočne da u današnjem svijetu hrabro i odlučno svjedoče Krista i njegovo evanđelje te franjevačku karizmu. Uputio je čestitku i ministri Zrinki povodom rođenja Magdalene.

Zavjete kandidata i kandidatkinja trajno i na godinu dana u ime Crkve primio je zamjenik ministre Mato Turkalj. Zavjete je potvrdio fra Petar Klarić, duhovni asistent. Službu svjedoka za vrijeme obreda zavjetovanja vršili su Marija Baković, OFS iz Karina, i Mirjana Zubčić, OFS iz Pridrage. Trajne zavjete primili su: Anđa Antunović, OFS iz Karina, Ana Marković, OFS iz Karina, Anto Milić, OFS iz Karina, Mara Milić, OFS iz Karina, Josip Modrić, OFS iz Obrovca, Marija Modrić, OFS iz Obrovca. Zavjete na godinu dana primila je Dragica Gluhak, OFS iz Pridrage .

Zadarsko-šibensko područno bratstvo OFS-a „Sv. Nikola Tavelić“ Zadar, u subotu 4. lipnja 2022. s početkom u 10 sati, imalo je izborni kapitul u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Iz mjesnog bratstva OFS-a „Gospe od Anđela“ za vijećnika je izabran Mijo Šušnja, OFS iz Karina, a za delegata u nacionalnom vijeću OFS-a izabran je Ladislav Vojnić Tunjić, OFS iz Karina.      

fra Petar Klarić