Köln: Misa za Domovinu

U nedjelju 14. lipnja u Kölnu u Minoritenkirche u 14:00 sati u okviru proslave Dana državnosti RH u organizaciji Generalnog konzulata RH u Düsseldorfu služena je sv. misa za Domovinu koju je predvodio fra Vuk Buljan u koncelebraciji s don Franjom-Frankopanom Velićem.

Na kraju misnog slavlja nazočnima se obratio konzul RH dr. Ivan Bulić koji je svima čestitao Dan državnosti Republike Hrvatske te podsjetio na neizmjernu radost koja se dogodila 30. svibnja prije trideset godina.

Generalni konzul između ostalog citirao je i zaštitnika naše misije bl. Alojzija Stepinca od čije je smrti i osnutka naše misije prošlo 60 godina: „Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema hrvatskom narodu ne dam se ni od koga natkriliti“.

Tom prigodom generalni konzul dr. Bulić položio je prigodni vijenac hrvatskom kardinalu Stepincu kojeg su donijeli mladi u hrvatskim narodnim nošnjama nakon čega je otpjevana je hrvatska himna Lijepa naša koju je predvodio zbor pod vodstvom s. Renate Rapi, a za orguljama je bio Maro Riza.

Tekst: Fra Denis Šimunović

Foto: Danijel Bođnjak

Opširnije: hkm-koeln.de