Köln: Primanje u Framu

U petak 1. listopada u 18:30 u Mauritiuskirche u Kölnu za vrijeme sv. mise održan je obred primanja u Framu te obred obećanja.

Na svetoj misi koju je predvodio fra Denis Šimunović, duhovni asistent Frame, pred nazočnim župljanima i preko trideset i pet framaša u Framu Köln primljeno je devet djevojaka, a prva obećanja dalo je deset mladih.

Tim činom obećanja, potaknuti milošću Božjom, mladi su izrekli da žele obnoviti svoja krsna obećanja i staviti se u službu Kraljevstva Božjeg. Obećali su da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Isusu Kristu, živeći evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži. Snagu za činjenje dobra crpit će iz euharistije, a u tome mole da ih prati zagovor Blažene Djevice Marije i sv. Franje Asiškog pod čiju se zaštitu i stavljaju.

Sv. misi prethodila je sv. ispovijed te molitva Gospine krunice koju su animirali i predvodili mladi.

Za vrijeme sv. mise pjevanje je predvodio zbor mladih uz pratnju s. Renate na klavijaturama i Antonije Knoll na violini.

Iskrene čestitke mladima na njihovoj odvažnosti kao i njihovim obiteljima na podršci.

Većina mladih koji su primljeni u Framu sudjeluje na redovitim susretima više od pola godine, dok su oni koji su dali obećanja imali puno dulju pripremu, gotovo godinu i pol dana zbog pandemije koronavirusa.

Ovom prilikom pozivamo i druge mlade naše Misije da se pridruže ovoj grupi koja se redovito sastaje petkom u misijskim prostorijama u 19:30 sati.

fra Denis Šimunović