Lišane (Vukšić): Tijelovo

Vjernički puk Vukšića, Lišana, Bulića, Ostrovice i Provića u četvrtak 16. lipnja 2022. proslavio je svetkovinu Tijelova. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Božo Mandarić u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću. Na misnom slavlju okupilo se mnoštvo vjernika, a liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti župni zbor.

Na početku misnog slavlja fra Božo je pozdravio sve nazočne i uveo u tajnu svetkovine Tijelova te pozvao vjerni puk na iskreno kajanje. Prikladnim riječima fra Božo je propovijedao o svetkovini Tijelova, a posebice o poštovanju Tijela i Krvi Kristove.

Na kraju svete mise fra Božo je najavio svečanu tradicionalnu procesiju. Ministranti s križem i košarama punim cvijeća kročili su uz župnika s Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon kojih je išao ostali vjernički puk. U procesiji su čitani prigodni tekstovi i razmatranja te pjevane euharistijske pjesme. Župnik je blagoslovio cijelu Župu sv. Mihovila na četiri stajališta, a nakon procesije podijeljen je svečani blagoslov. Potom je Presveti Oltarski Sakrament pohranjen u svetohranište, čime je završena središnja proslava Tijelova u Župi sv. Mihovila.

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane