Malačka: Proslava Stepinčeva

U subotu 10. veljače 2024. godine bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sudjelovali su u svečanom obilježavanju spomendana bl. Alojzija Stepinca na Malački u kapeli posvećenoj u čast hrvatskom blaženiku. Unatoč snažnom jugu i lošem vremenu na misu je pristigao velik broj vjernika, među kojima su se istaknuli hrvatski branitelji iz Kaštela i kaštelanske Zagore. S obzirom na ograničen prostor u kapeli, dio vjernika sudjelovao je u slavlju stojeći i moleći ispred nje.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Siniša Balajić, magistar franjevačkih bogoslova, a u koncelebraciji su bili fra Dušan Džimbeg, župnik Radošića i Lećevice, fra Domagoj Volarević, gvardijan Samostana o. Ante Antića u Splitu na Trsteniku i još nekoliko svećenika. Pjevanje su animirali franjevački bogoslovi.

Nakon mise predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su cvijeće i upalili svijeće kod križa na vrhu Malačke, dok je molitvu odrješenja za sve preminule hrvatske branitelje izmolio fra Domagoj.

fra Marin Kujundžić