München: Održana godišnja skupština Udruge „Ruke dobrote“

U nedjelju 26. veljače 2023. u Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Münchenu nakon večernje svete mise u crkvi st. Paul koju je predvodio voditelj HKM Köln fra Vuk Buljan održana je godišnja skupština Udruge „Ruke dobrote“ u kapeli bl. Alojzija Stepinca.

Fra Vuk Buljan, koji je dvadeset godina djelovao u Münchenu, a od 1994. predsjednik je Udruge „Ruke dobrote e.V.“, na početku skupštine izmolio je molitvu za sve poginule hrvatske branitelje.

Pozdravne riječi uputio je župnik Hrvatske katoličke zajednice u Münchenu fra Petar Klapež ustvrdivši da se bez ruku dobrote, ne samo kroz razdoblje osnutka Udruge, nego i kroz 75 godina postojanja Hrvatske katoličke zajednice u Münchenu, puno toga ne bi ostvarilo. Zaželio je predsjedniku fra Vuku i Udruzi svaki Božji blagoslov.

Potom je riječ uzeo fra Vuk Buljan koji je nedavno od Udruge „Hrvatski Domoljub“, koja djeluje među Hrvatima u iseljeništvu ali i u Domovini, dobio priznanje te je proglašen Hrvatom godine u iseljeništvu. On zajedno sa svojom udrugom na osobit način pomaže bolesnoj djeci poginulih hrvatskih branitelja i invalidima Domovinskog rata. Za vrijeme koronavirusa i potresa u Hrvatskoj Udruga je na poseban način pomagala teško pogođene, a posebice obitelji s puno djece. Fra Vuk je istaknuo da treba zahvaliti svima onima koji pomažu kroz tolike godine svojom dobrotom i odricanjem stvarajući na taj način čudo. Iznijevši financijske podatke prikupljanja pomoći u razdoblju od 2019. do 2022. i kome je sve upućena pomoć, pozvao je sve prisutne da ne teže za nagradama, nego da i dalje čine dobro. Poslužio se slikom davalaca krvi koji svojim davanjem spašavaju mnoge živote. Kao i dosadašnjih godina prije pandemije koronavirusa svi prisutni su se družili uz domjenak i uplaćivali nove priloge za „Ruke dobrote“.

fra Jozo Župić