München: Početak vjeronaučne godine

7. listopada 2023. godine, na spomendan Gospe od Krunice, u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu započela je vjeronaučna godina. Sveta misa, koju je predvodio fra Frano Milanović Litre u zajedništvu s fra Edvardom Sokolom i fra Slavenom Čekom, održana je u kapeli bl. Alojzija Stepinca u 10:30.

Dječji zbor Hrvatski slavuji pod vodstvom s. Nikoline Bilić otpjevao je misu i prigodne pjesme. Poslužnici oltara, ministranti u bjelini, bili su pravi ukras uz Gospodinov oltar. U kapeli bl. Alojzija Stepinca, dupkom punoj vjernika, svi prisutni zapjevali su snažnu molitvu Duhu Svetomu: „Ti dao si nam čvrstu riječ, daj nam svima Duha svog! Ne napuštaj nas nikada, daj nam svima Duha svog!“

Fra Frano je u propovijedi progovorio o važnosti Duha Svetog u našem životu. On je najbolji učitelj koji nas uvodi u misterij Boga i čovjeka. Stoga je potaknuo djecu, roditelje i cijelu zajednicu da ovu školsku i vjeronaučnu godinu hode pod vodstvom Duha Svetoga.

Kod prinosa darova, djeca su prinijela atlas, bojice, suncokret, Bibliju, križ, i druge predmete koji će im služiti u školi i na vjeronauku. Za svaki prineseni dar dali su svoje objašnjenje. Sve darove stavili su pred oltar da ih svećenik blagoslovi, a i da sami zajedno sa svojim roditeljima, djedovima i bakama budu blagoslovljeni. Po završetku mise svi su ponijeli upisnice za vjeronauk i župni listić.

Vedro i sunčano vrijeme pratilo je veselu i razdraganu djecu koja su, zajedno sa svojim roditeljima, krenula svojim kućama. U srcu su nosila misao o Duhu Svetom, životvorcu i obnovitelju, tješitelju, preporoditelju i posvetitelju, ikonografu Krista u čovjeku. Krist je utjelovljen po Duhu Svetomu, a Crkva je (pr)oduhovljena Utjelovljenjem.

fra Jozo Župić