Split (Trstenik): Proslava sv. Franje

Svetkovina svetog Franje Asiškog svečano je proslavljena 4. listopada 2023. godine u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja u Franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku. Svečano misno slavlje u 10:30 predslavio je gvardijan Samostana o. Ante Antića fra Domagoj Volarević, a u koncelebraciji su bili fra Siniša Balajić, magistar franjevačkih bogoslova, don Vedran Torić, rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, fra Anđelko Domazet, domagistar franjevačkih bogoslova te još jedanaest braće svećenika.

Misno slavlje animirali su franjevački bogoslovi uz orguljašku pratnju Pere Prosenice, prof.

Pred sam kraj misnog slavlja magistar bogoslova fra Siniša Balajić pozdravio je sve prisutne i naglasio da je ovaj, već tradicionalni, susret franjevačkih i dijecezanskih bogoslova u Splitu na proslavi svetog Franje znak zajedničkog hoda Crkve koja kroz razna poslanja smjera jednom cilju, a to je Isus Krist.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje na tribinama ispred crkve te ručak u obiteljskom ozračju u samostanskom blagovalištu.

U večernjim satima na nogometnim terenima na Pojišanu odigrana je i nogometna utakmica između bogoslova Franjevačkog klerikata i Centralnog bogoslovnog sjemeništa. Nakon utakmice nastavljeno je bratsko druženje u Franjevačkom klerikatu.

fra Mate Šakić