München: Zlatni ministranti Hrvatske katoličke župe München

Prvi svibnja ostat će duboko urezan u sjećanju ministranata Hrvatske katoličke župe München. Sudjelovali su na Susretu ministranata hrvatskih katoličkih zajednica Bavarske u Augsburgu.

Preko četiri stotine ministranata prisustvovalo je svetoj misi u crkvi sv. Sebastiana, koju je predvodio fra Mate Logara. Nakon mise uslijedio je ručak za sve ministrante i njihove voditelje, svećenike i pastoralne suradnike. Poslije ručka održano je natjecanje na igralištima TSG Krieghaber, Kobelweg 64.

U svim disciplinama – nogometu, trčanju i graničaru – bilo je živo i dinamično. Prekrasan sunčan dan još više je dao poleta djeci da pokažu što znaju i što mogu. Ministranti iz Münchena osvojili su pehare kao pobjednici u sljedećim disciplinama i po uzrastima:

1. graničari 13 do 16 godina.
1. graničari 9 do 12 godina.
1. nogomet 9 do 12 godina.
1. nogomet 13 do 16 godina.

Čestitke su stigle od ministranata iz Augsburga, Freisinga, Ingolstadta, Kemptena, Rosenheima i Traunreuta. Svi ministranti su dobili spomen-medalje na ovom susretu. Zahvalnost zaslužuje domaćin na čelu sa župnikom fra Ivanom Čilićem i suradnicima za izvrsnu organizaciju ovog susreta.

Ministranti iz Münchena, predvođeni župnikom fra Petrom Klapežom, bit će na poseban način predstavljeni u crkvama Münchena i filijalnim crkvama. Čestitamo!

fra Jozo Župić