Wachtberg: Susret ministranata za pokrajinu NRW

Na blagdan sv. Josipa Radnika 1. svibnja 2024., u organizaciji HKM Köln, u Wachtbergu pored Bonna upriličen je redovni godišnji susret ministranata iz hrvatskih katoličkih misija pokrajine NRW. Na susretu je sudjelovalo preko 300 sudionika, ministranata i ministrantica s njihovim voditeljima i brojnim roditeljima iz sljedećih misija: Aachen, Düsseldorf, Köln, Krefeld, Moers, Mülheim i Wuppertal. Susret je započeo euharistijskim slavljem u 11 sati u crkvi Heilige Erzengel u Wachtbergu kojim je predsjedao župnik HKM Wuppertal fra Krisitijan Šilić, uz koncelebraciju fra Vuka Buljana, fra Ivice Radića, fra Nikice Tomasa, fra Tomislava Dukića i fra Ivana Režića. Sviranjem i pjevanjem tijekom misnog slavlja ravnao je g. Marko Peulić iz HKM Wuppertal, uz pratnju gđe Snježane Peulić i časnih sestara Renate Rapi i Bore Marki. U prinosu darova sudjelovali su predstavnici svih prisutnih misija. Potom je uslijedio drugi dio susreta na obližnjem igralištu S.c. Villip. Brojne ministrante, njihove voditelje i roditelje dočekala je okrjepa i osvježenje, nakon čega je uslijedio natjecateljsko-rekreativni program.

U štafeti mlađeg uzrasta najuspješniji su bili ministranti iz Aachena, dok je drugo mjesto pripalo misiji Mülheim, a treće domaćinima iz Kölna. U štafeti starijih ministranata prvo mjesto pripalo je Kölnu, drugo Düsseldorfu, a treće Mülheimu. U pojedinačnom trčanju na 50 metara u mlađem uzrastu najbrži je bio Josip Stojak (Aachen), drugo mjesto zauzeo je David Maros (Köln), a treće Davor Tunjić (Mülheim). Kod starijeg uzrasta za djevojčice iznad 13 godina najuspješnija je bila Angelie Kelava iz HKM Düsseldorf. Drugo mjesto zauzela je Danijela Krželj, dok je treće mjesto pripalo Karli Znaor, također iz HKM Düsseldorf. Kod starijeg uzrasta dječaka prvo mjesto pripalo je Lovri Iviću (Aachen), drugo mjesto osvojio je Ivano Vrdoljak (Köln), a treće Petar Šutalo (Aachen). Kod mlađeg uzrasta u nogometu prvo mjesto pripalo je domaćinima iz Kölna, drugo Düsseldorf-Langenfeldu, a treće Mülheimu.

Kod starijih ministranata prvo mjesto osvojili su ministranti iz Kölna, drugo ministranti iz Aachena, a treće ministranti iz Düsseldorf-Neusa. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Mandić iz Kölna, za najboljeg strijelca Petar Šutalo iz Aachena, a za najboljeg golmana Ivan Vidović, također iz Kölna.

Na koncu susreta uslijedila je zahvala domaćina svim volonterima iz HKM Köln i HKM Aachen te dobročiniteljima, ističući posebno gospodina Josipa Barišića i njegovu obitelj. Nakon toga, svim sudionicima uručene su uspomene na susret, nagrade i priznanja. Bogato osmišljenom programu doprinijelo je lijepo i ugodno sunčano vrijeme, pa se drugi dio programa odvijao po planu i protegao sve do kasno poslijepodne. Bilo je lijepo vidjeti zadovoljne sudionike ovoga lijepog i izgrađujućeg susreta, koji će zacijelo vrijednim ministrantima i sudionicima ostati dugo u pamćenju.

fra Ivan Režić