Schmerlenbach (D): Godišnji susret

Svake godine, pa tako i ove, održan je susret braće Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji djeluju u Njemačkoj. Ovogodišnji se susret održao u Schmerlenbachu kod Aschaffenburga od 17. do 19. veljače 2020. godine. Na susretu je sudjelovalo 25 braće uključujući provincijala fra Marka Mršu i ekonoma Provincije fra Borisa Čarića.

Susret je započeo u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima molitvom Večernje. Nakon molitve braću je pozdravio novi gvardijan u Muenchenu fra Edvard Sokol. Zatim je provincijski ministar fra Marko Mrše izvijestio o najnovijim zbivanjima u Provinciji: o bolesnoj braći, o projektima u Provinciji te je govorio o novim izazovima pastoralnog rada u Njemačkoj.

Drugi radni dan započeo je ekonomskim izviješćima fra Ante Ivana Rozića i fra Borisa Čarića. Nakon toga je gvardijan fra Edvard Sokol uveo u raspravu o budućnosti djelovanja u Njemačkoj. Gvardijan je na tablici prikazao gdje braća djeluju kao i njihovu životnu dob te je istaknuo nove zahtjeve koji se uvode u biskupijama gdje braća djeluju.

Godišnji susret bilo je ujedno i prilika za bratsko druženje uz molitvu i rekreaciju.

Lijepo je kad su braća zajedno i ovdje u Njemačkoj.

Fra Edvard Sokol