Šibenik: IV. međupodručna škola animatora i seminar za voditelje formacije

Trodnevna IV. međupodručna škola animatora i seminar za voditelje formacije područnog bratstva Frame održani su u Šibeniku u Župi sv. Jeronima na Meterizama 25. – 27. veljače. Moto susreta bio je: „Različiti su dari, a isti Duh“ (1 Kor 12,4).

Na ovoj formaciji sudjelovali su mladi framaši iz zadarsko-šibenskog i splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame. Školu i formaciju obogatile su svojim sadržajnim predavanjima: Josipa Plazonić (psihologinja), Ana Matić (nacionalna predsjednica), Martina Anđić (nacionalna blagajnica), Petra Mandić i Dora Stjepanović (Frama – Meterize) te Marina Anić i Ivana Ćurić (Frama Gospe od Zdravlja, Split). Nakon svakog predavanja odvijao se rad u grupama. Sastavni dio formacije i škole bio je rekreativni i zabavni dio. U sklopu programa svoje svjedočanstvo duhovnog poziva podijelili su: s. Renata Azinović, sestra franjevka od Bezgrješne te fra Valentino Radaš i fra Stipe Rajić, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, uz magistra fra Ivana Režića. Nakon svjedočenja mladi su postavljali pitanja o konkretnom životu u redovništvu. A o svom pozivu framašice svjedočila je Ivana Ćurić koja je aktivni član Frame već deset godina.  Euharistijska slavlja i klanjanja i sakrament pomirenja predvodili su područni duhovnih asistenti Frame fra Josip Dolić, TOR iz Splita, i fra Ante Bešlić, OFM iz Šibenika.

Zadnjeg dana formacije euharistijsko slavlje predslavio je fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koji je mladima približio današnja liturgijska čitanja. Škola animatora i formacija voditelja završila je zajedničkim plenumom svih sudionika.