Sinj: Večernja misa na Veliku Gospu

Večernje misno slavlje u 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana još jednom je od Sinja napravilo crkvu na otvorenom. Prije misnog slavlja na ramenima bogoslova iz sinjske crkve iznesena je slika Čudotvorne Gospe Sinjske te je u manjoj procesiji stigla do prepunog Trga dr. Franje Tuđmana.

Euharistijskim slavljem tradicionalno je predsjedao provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše uz koncelebraciju gvardijana i upravitelja Svetišta Gospe Sinjske fra Marinka Vukmana, sinjskog župnika fra Antonia Mravka i drugih svećenika. Liturgijsko pjevanje animirao je mješoviti župni zbor pod vodstvom fra Jure Župića i s. Jelene Mijić. U asistenciji su bili bogoslovi.

Provincijal Mrše u propovijedi je govorio o Božjem planu za spas čovjeka preko Isusa i Blažene Djevice Marije koja je suradnica Božjeg plana za spas čovjeka. Marijino uznesenje na nebo kruna je Njenog života i slavi dovršenje spasenja čovjeka. Provincijal je pozvao Sinjane i njihove goste da ostanu vjerni Djevici Mariji i da se mole za Njen zagovor.

Na kraju euharistijskog slavlja riječi zahvale uputio je gvardijan i upravitelj Svetišta fra Marinko Vukman. Zahvalio je provincijalu, kao i svim ispovjednicima koji su kroz cijelu devetnicu neumorno ispovijedali od ranih jutarnjih sati. Poseban pozdrav i zahvalu fra Marinko je poslao kuharicama i domaćicama, svim onim Martama koje su uveličale ovo slavlje.

Po završetku misnog slavlja udijeljen je blagoslov sa slikom Gospe Sinjske na četiri strane Gradu i Cetinskoj krajini nakon čega su je bogoslovi u procesiji vratili na njen oltar, mjesto odakle već stoljećima zagovara svoju vjernu djecu.