Slivno: Zavjetni blagdan sv. Ivana Pavla II.

U subotu 12. srpnja 2023. godine u 18 sati u Župi Presvetog Trojstva proslavljen je zavjetni blagdan svetog Ivana Pavla II.

Sveto misno slavlje započelo je procesijom od župne crkve Presvetog Trojstva do perivoja Ivana Pavla II. koji se nalazi u dvorištu župne kuće. Misno slavlje predvodio je fra Nedjeljko Čarapić, župnik Župe svetog Luke u Podbablju, a u koncelebraciji je bio fra Zoran Kutleša, upravitelj Župe Slivno, ujedno i gvardijan Samostana svetog Franje u Imotskom.

Fra Zoran Kutleša obratio se okupljenima riječima zahvale dragom Bogu na lijepom vremenu te izrazio zahvalnost svima koji su sudjelovali u proslavi zavjetnog blagdana svetog Ivana Pavla II. Istaknuo je kako je proslavu inicirao pokojni župnik Slivna fra Željko Tolić, na čiju je inicijativu izrađen i uređen perivoj. Također je zahvalio fra Nedjeljku Čarapiću na propovijedi u kojoj je istaknuo neprolazne vrijednosti života koje je sveti Ivan Pavao II. promovirao tijekom svog života te kako bismo trebali težiti onome što je vječno i nepromjenjivo.

fra Mate Šakić