Split: Proslava blagdana Svijećnice

U četvrtak 2. veljače 2023. godine proslavljen je blagdan Svijećnice – Prikazanja Gospodinova u Hramu i Dan posvećenog života.

Proslava je započela 1. veljače 2023. godine pjevanom molitvom I. Večernje Prikazanja Gospodinova u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku, koju je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše. Pjevanje su animirali franjevački bogoslovi, starija braća svećenici i časne sestre raznih kongregacija iz grada Splita.

U samostanskoj i župnoj crkvi svete Katarine Aleksandrijske okupilo se 120 redovnika i redovnica koji djeluju na području grada Splita. Slavlje je započelo obredom blagoslova svijeća i procesijom od dominikanskog samostana do splitske prvostolnice Uznesenja Marijina.

Misno slavlje predvodio je don Franjo Frankopan Velić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, uz koncelebraciju još deset svećenika.

Slavlje je glazbeno animirao redovnički zbor pod ravnanjem s. Mirte Škopljanac-Mačina uz orguljašku  pratnju s. Zorislave Radić.

Na kraju misnog slavlja don Franjo je pozvao okupljene na molitvu za sve one redovnike i redovnice koji nisu prisutni na slavlju jer se zbog poodmakle dobi i raznih bolesti nalaze u svojim samostanima.

Slavlje je završeno svečanim blagoslovom.

fra Mate Šakić