Zagreb: fra Josip Jurić Šolto zaređen za đakona

U subotu 8. listopada 2022. Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja postala je bogatija za jednog đakona. Po rukama kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, za đakone su zaređeni fra Josip Jurić Šolto te još dvanaestorica ređenika. Obred ređenja održan je u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi.

Misnim slavlje predsjedao je kardinal Bozanić, a u koncelebraciji je bilo nekoliko desetaka svećenika među kojima su bili i fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Siniša Balajić, magistar bogoslova, fra Bože Vuleta, gvardijan Samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu, fra Ivan Maletić, ekonom Samostana Majke Božje Lurdske i fra Tino Labrović, župnik u Župi Majke Božje Lurdske.

Fra Josipa je u đakonsko ruho (štolu preko ramena i dalmatiku) obukao fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske te župni vikar istoimene župe koja je ujedno fra Josipova rodna župa.

Nakon ređenja braća svećenici, bogoslovi i fra Josipova obitelj proslavili su ovu svečanu prigodu za obiteljskim stolom u Samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

fra Stipe Buljan