Zagreb: Misa za studente Cetinske krajine u Zagrebu

U organizaciji Udruge Studenti Cetinske krajine u subotu 21. listopada 2023. u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, već tradicionalno, služena je sveta misa zaziva Duha Svetoga – Veni Sancte Spiritus koja se već devetnaestu godinu za redom služi povodom početka nove akademske godine za studente Cetinske krajine.

Misno slavlje predvodio je gvardijan Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman uz koncelebraciju četiriju sinjskih svećenika koji su na službi u Samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu: gvardijana fra Bože Vulete, župnika fra Ante Bešlića, fra Josipa Šimića i fra Josipa Jurića Šolte.

Fra Marinko je nad studente zazvao Božji blagoslov i zagovor Čudotvorne Gospe Sinjske, poželio je studentima mnogo uspjeha i ustrajnosti u novoj akademskoj godini. Potaknuo ih je da se, nakon završetka studija, vrate u svoj rodni kraj i doprinesu razvoju Cetinskog kraja. Na završetku svete mise svi su zajedno zabilježili trenutak zajedničkim fotografiranjem, a fra Marinko je blagoslovio studente i podijelio im blagoslovljene krunice.

Nakon svete mise nastavljeno je druženje u samostanskoj dvorani uz prigodan domjenak gdje je studente pozdravio i gradonačelnik Sinja Miro Bulj koji je također bio na svetoj misi. U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Bulj izrazio je punu podršku radu Udruge Studenti Cetinske krajine. Također je studentima poželio mnogo sreće i uspjeha u njihovim studijskim naporima, naglasivši da će uvijek imati potporu i podršku Grada Sinja. Predsjednik Udruge Filip Kotromanović srdačno je zahvalio fra Boži i fra Anti na gostoprimstvu i gvardijanu fra Marinku Vukmanu na dolasku te na kontinuiranoj potpori koju fratri pružaju studentima.