Zagreb: Nova subraća

U nedjelju 5. srpnja 2020. godine, po završetku župne mise u 10 sati koju je predslavio župnik i gvardijan fra Ivan Maletić, u župnoj crkvi Majke Božje Lurdske, dva istaknuta člana župne zajednice proglašena su subraćom samostana. Na misi su, uz sudjelovanje naroda, bili prisutni i najbliži članovi njihovih obitelji koji su ih, ispunjeni radošću i ponosom, pratili svojim molitvama i podrškom.
     Na temelju prijedloga samostanskog kapitula od 18. siječnja 2020. i potvrde Provincijskog definitorija od 5. veljače 2020., a u skladu s čl. 30. Statuta Provincije, gospodin Nikola Paić (rođen 13. ožujka 1936. u Erveniku) i gospodin Boran Vigurić (rođen 16. prosinca 1943. u Zagrebu), zbog očitovane privrženosti i odanosti te iskazane pomoći u potrebama Samostana, pridružuju se duhovnom zajedništvu samostanske zajednice.
     Tim se upisuju u Knjigu subraće samostana, a po smrti i u Samostanski nekrologij, na trajan spomen i molitvu za njihovu plemenitu dušu. Franjevci samostana Majke Božje Lurdske ovim imenovanjem izriču iskrenu zahvalnost njima, kao i njihovim obiteljima te ih povjeravaju zagovoru Blažene Djevice Marije Lurdske i svetog oca Franje.